Sieťky na okná sú ideálnym doplnkom aj počas jari

Sieťky na okná sú ideálnym doplnkom aj počas jari

Sezóna komárov či iného nepríjemného hmyzu už síce pomaly ustáva, stále je však dosť tých, ktorí by sa radi dostali do našich príbytkov cez otvorené okná či balkóny. Nazdávať sa preto, že sieťky na okná sú len záležitosťou pár letných mesiacov, by bolo dosť naivné. 

Sieťky na okná – účinná ochrana proti hmyzu

Krásne okná sú skutočnou ozdobou domu. Na to, aby svoju úlohu plnili aj po funkčnej stránke, však len pekné okná nestačia. Vetrať kedykoľvek a akokoľvek intenzívne je oveľa komfortnejšie, ak máme na oknách aj sieťky proti hmyzu. Tieto nenápadné doplnky tak spĺňajú svoj účel v každom ročnom období. Nie je to len o lete a nájazdoch komárov! Do našich okien sa predsa v každom ročnom období tlačí rôzny hmyz či pavúky, a takýchto návštevníkov by predsa nechcel mať vnútri nikto!

Jar je tou časťou roka, keď je hmyzu vonku naozaj neúrekom. Chladné noci a stále studenšie dni ho inštinktívne nútia vyhľadávať teplé a bezpečné miesta na prezimovanie. A naše slnkom vyhriate okenné sklá sú priam lákadlom, ako sa na chvíľu zohriať a vychutnať si posledné hrejivé lúče. Sieťky na okná sú teda nutnosťou, ak nechceme tráviť dni a večeri vyháňaním takýchto „votrelcov“.

Sieťky proti hmyzu k oknám jednoducho patria

Kvalitné sieťky na okná nie sú z hľadiska životnosti len záležitosťou niekoľkých sezón. Materiály, ktoré sa v súčasnosti používajú pri ich výrobe, sú zárukou, že odolávať vzdorom počasia či teplotným výkyvom dokážu skutočne dlho. Tento fakt má na svedomí vysokokvalitné sklolaminátové vlákno, z ktorého sa vyrábajú. V kombinácii s odolným hliníkovým rámom sa tak nemusíme báť, že nám po pár daždivých dňoch začnú hrdzavieť alebo sa vplyvom slnka deformovať.

Okrem toho je však sieťka na okne takmer neviditeľná. Aj vďaka možnosti farebne ju zladiť s dekorom okna sa stáva jeho elegantným a vkusným doplnkom. Nech už sú naše okná biele, v moderných farebných odtieňoch RAL alebo imitujú rôzne druhy dreva, zladiť k nim profil sieťky nie je vôbec žiaden problém.

Či sme majiteľmi bytov, či domov s balkónmi alebo presklenými terasami, máme rovnaké možnosti, aj tu máme veľa ciest, ako sa ubrániť náletom hmyzu. Jedinečným riešením sú dverové sieťky som samozatváracími pružinami na pántoch. Toto praktické, no rovnako elegantné riešenie najviac oceníme počas teplých letných večerov, keď to na našich terasách či balkónoch skutočne žije.

Je jedno, či bývame v rodinnom dome, byte alebo aj na chate. Všade tam oceníme na oknách prítomnosť sieťok proti hmyzu. Niekto múdry ich vymyslel pre naše pohodlie, komfort a svojím nenápadným dizajnom sa už roky stali súčasťou horúcich letných nocí či príjemných jarných večerov.